Koncept

Bofællesskaber der skabes i samarbejde med kommende beboere.

Konceptet for vores  bofællesskaber er at de skabes i samarbejde med kommende beboere. Fællesskabet opbygges således allerede fra starten. Alle projekter er på andelsbasis, dvs. man bliver medlem af en andelsboligforening og har dermed indflydelse på hvordan bofællesskabet udvikles og drives.

Visionen er at skabe aldersblandede bofællesskaber med bæredygtig livsførelse. Ved at bo i et aldersblandet bofællesskab bidrager man til social diversitet på tværs af generationer. Ved at leve bæredygtigt bidrager man til biodiversitet, mindre co2 udslip, godt miljø, grønnere og bedre livsvilkår.

I et bofællesskab har alle sin egen bolig og samtidig bor man i et fællesskab med gode naboer, hvor man kan dele og gøre ting sammen i hverdagen. Ideen om et bofællesskab passer organisatorisk set godt sammen med en andelsboligforening. Et selvorganiseret andelsbaseret bofællesskab giver medlemmerne den største indflydelse og sikrer samtidig de bedste boliger til de mest fordelagtige priser, især når andelsboligforeningen selv er bygherre.

I nogle af vores projekter har man direkte indflydelse på boligstørrelse. I andre projekter handler det ligeså meget om at påvirke, hvordan fællesskabet udvikles, hvordan det organiseres, og hvordan man får en hverdag sammen og finder den rette balance imellem privathed og fællesskab. Hertil får man som fællesskab rollen som bygherre. Det koster et kontant indskud at få en andelsbolig. Vi stiler efter at bygge til samme priser som gælder for nyt alment boligbyggeri og at den månedlige boligafgift ligger på nogenlunde samme niveau. Forskellen er, at i en andelsbolig er en del af boligafgiften opsparing i foreningen, mens huslejen i en almen bolig er leje.

Vi er gået sammen i et professionelt samarbejde og partnerskab, der fungerer som fødselshjælpere for at etablere bofællesskabsgruppen, udvikle og bygge projektet. Læs mere om vores samarbejdspartnere her