Bo i fællesskab

Bofællesskabet – den moderne landsby

At dele med andre og samtidig have sin egen bolig er hele grundlaget for et bofællesskab. Ved at dele får man mere – både i form af det sociale nærvær i fællesskabet og de fysiske fælles faciliteter såsom fælleshus og andel i de grønne udearealer, som man deler med sine naboer. Dertil kan man hjælpe hinanden i hverdagen, få små tips fra hinanden, mødes til fællesspisning eller i de arbejdsgrupper og interessegrupper, der tager sig af forskellige opgaver i fællesskabet.

Boligerne

Vi bygger arkitektegnede boliger i træ, genbrugsmursten, skalmure og naturmaterialer for at leve op til kravet om ordentlig brug af byggematerialer. Da vi ønsker at fremme en kultur, hvor man deler og bruger mindre, laver vi også boligerne forholdsvis små. For at der både kan være plads til enlige, par og familier varierer boligstørrelserne, fx er de i Vænget fra 64 m2 til 95 m2.

Fælleshus og udearealer

Der etableres fælleshus med spiseordning et antal dage om ugen – hvordan og hvor meget bestemmer I selv, men I får hjælp til at finde den rette model for lige netop jeres fællesskab. Der vil være spisesal med tilhørende køkken i fælleshuset. Der kan også være gæsteværelser, værksteder, kontorer, legerum eller andre delefunktioner. Vær med til at definere hvor meget, hvornår og om hvad, man skal være fælles. På udearealerne vil vi tilskynde biodiversitet i form af hjemmehørende planter, buske og træer. Her vil man også have en fælles terrasse, en lille legeplads el. lign. Hvert hus har også en egen terrasse og lidt have.

Lokalområder og steder

Vores projekter er forskellige, men der vil altid være adgang til større grønne omgivelser og lokalsamfund. Det kan f.eks. være en landsby som Torup, hvor Vænget er placeret ikke langt fra købmand, skole, daginstition og forsamlingshus. Imellem bofællesskaberne og landsbyen opbygges et lokalt sammenhold med baggrund i stedets historiske, sociale – og materielle kultur.

Se mere her